České Velikonoce, zvyky a návody

Číslo knihy: 978-80-7346-251-2

Autor knihy:  Herynek Petr
Dostupnost: SKLADEM
159 Kč
135 Kč
Kniha spojuje povídání o zvycích a tradicích Velikonoc s recepty na více i méně známé velikonoční pokrmy. Dočtete se, v jakém termínu Velikonoce bývají, co se jedlo o masopustu, jak se postilo, proč se vynášela Morana a o původu, podobě a detailech mnoha dalších zvyků. Podle receptů v knize si můžete upéct koláče, jidáše, preclíky či beránka, můžete si uvařit zelenou polévku, upéct nádivku nebo připravit vaječnou huspeninu. Velká část knihy se věnuje tvorbě velikonočních ozdob. Prohlédněte si ukázku.
formát: B5, 88 stran, barevné, křídový papír, vázané s přebalem, hmotnost: 0.43 kg

Podobné knihy